Vismaz četri Lietuvas basketbola pārstāvji lēmuši pamest savus klubus Krievijā, vēsta portāls "Basketnews.com".

Portālā rīcībā esošā informācija liecina, ka viņu vidū ir Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis, kurš vada Latvijas izlases basketbolista Mareka Mejera pārstāvēto Permas "Parma" komandu, Maskavas CSKA spēlētājs Mariuss Grigonis, kā arī Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolisti Mindaugs Kuzminsks un Artūrs Gudaitis.

Neviens gan no šīs četrotnes nav oficiāli paziņojis par darba attiecību pārtraukšanu ar Krievijas klubiem. Basketbolisti pēdējās dienās pārrunā situāciju ar saviem aģentiem, Eirolīgu un tās spēlētāju asociāciju, kā arī Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA).

Portāls vēsta, ka Kuzminsks jau atgriezies Lietuvā. Savukārt Lietuvas Basketbola federācija ziņo, ka Maksvītis savu lēmumu paziņos pirmdien, bet tagad viņš koncentrējas darbam ar izlasi, kas svētdienas vakarā Viļņā tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi.

Jau ziņots, ka Viļņas arēnā sanākušajiem cilvēkiem tiks sagādāti 3000 Ukrainas karogi, bet Lietuvas Basketbola federācija (LKF) panāca, ka no spēles tiesāšanas atstādināts baltkrievu tiesnesis Andrejs Šarapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!