Lietuvas izlases galvenais treneris pēc svētdien aizvadītās 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēles oficiāli apstiprināja, ka pametis Permas "Parma" klubu, ziņo medijs "Delfi.LT".

Medijs "Basketnews.com" jau svētdien ziņoja, ka sevis pārstāvētos Krievijas klubus pamet Mariuss Grigonis (Maskavas CSKA), Mindaugs Kuzmins un Artūrs Gudaitis (Sanktpēterburgas "Zeņit"), kā arī Mareka Mejera pārstāvētās "Parma" komandas galvenais treneris Maksvītis.

Speciālists, kurš Permas klubu vadījis kopš 2019. gada, svētdien pēc uzvaras pār Bosnijas un Hercegovinas izlasi oficiāli apstiprināja, ka Permā neatgriezīsies. Pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā viņš nav varējis pieņemt citādu lēmumu, izteicās Maksvītis.

"Pagājušajā naktī gulēju labāk tāpēc, ka jau biju pieņēmis lēmumu. Šādā situācijā nevarēju darīt citādāk. Permā neatgriezīšos, jau esmu informējis kluba vadību, un visus pārējos apstākļus atrisināsim vēlāk. Nezinu, cik ļoti cietīšu finansiāli, bet tas šobrīd nav svarīgākais. Lēmumu pieņēmu, vadoties pēc savas sirds," teica lietuvietis.

Trenerim tika arī vaicāts par "Parma" vienības basketbolistu Ada Juškeviča un Eigirda Žukauska nākotni. Maksvītis precīzu atbildi nesniedza, taču lika noprast, ka vairums Lietuvas basketbola cilvēku pametīs Krieviju.

"Mēs komunicējām ar viņiem. Mums pat ir čata grupa "lietuvieši Krievijā", kas vieno tur strādājošos un spēlējošos cilvēkus. Mēs secinājām, ka šī katram ir personīga izvēle, bet vairums pametīs valsti. Jums tas jāprasa tieši viņiem," noteica treneris.

Ziņots, ka Lietuvas izlase svētdien Viļņā triumfēja ar rezultātu 77:56. Klātesošajiem skatītājiem tika izdalīti 3000 Ukrainas karogi, bet spēles starplaikos arēnā skanēja ukraiņu mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!