Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 9. martā, Dāvis Bertāns palika bez punktiem, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar 77:107 (17:31, 17:30, 31:22, 12:24) piekāpās Ņujorkas "Knicks".

Tādējādi pārtrūka "Mavericks" piecu uzvaru sērija. Tiesa, Dalasas komandai tas bija tikai trešais zaudējums pēdējās 14 spēlēs, bet kopš 26. decembra 34 spēlēs "Mavericks" piedzīvojis deviņus zaudējumus.

Bertāns laukumā bija 12:35 minūtes, bet lielāko spēles laiku ieguva mača beigās, kad "Knicks" uzvara vairs šaubas neradīja. Rūjienietis garām aizmeta visus piecus tālmetienus un vienu divpunktu metienu, bet izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

"Mavericks" zaudētājos nonāca jau pašā spēles sākumā, pēc pirmās ceturtdaļas zaudēja ar 17:31, bet otrajā un trešajā ceturtdaļā "Knicks" pārsvars sasniedza pat 28 punktus. "Mavericks" pēc pirmās ceturtdaļas beigām ne reizi neizdevās pietuvoties līdz "-10", beigās piedzīvojot zaudējumu ar "-30".

"Knicks" rindās seši basketbolisti sasniedza divciparu skaitli gūtajos punktos. Rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Džuliuss Rendls, 18 punktus guva Rovans Aleksandrs Barets, bet Aleks Bērkss guva 15 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. "Mavericks" rindās gandrīz pusi punktu guva Luka Dončičs, kura kontā 31 punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!