Lietuvas basketbola klubs Kauņas "Žalgiris", par godu Ukrainai spēlējot īpašās zili dzeltenās krāsas formās, piektdien ULEB Eirolīgas mačā pieveica turnīra līderi "Barcelona" komandu, kuru vada bijušais Kauņas komandas spēlētājs un treneris Šarūns Jasikēvičs. Jasikēvičam kā Barselonas vienības galvenajam trenerim tas bija pirmais zaudējums pret "Žalgiris" komandu.

Kauņas komanda mājās uzvarēja ar rezultātu 91:84 (9:17, 26:18, 21:28, 35:21), izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās turnīra spēlēs. Šīs sērijas laikā "Žalgiris" pieveica arī otru Spānijas grandu Madrides "Real".

Uzvarētāju rindās 13:05 minūtes laukumā pavadīja Jānis Strēlnieks, kurš neprecīzi izpildīja metienus (0/5 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos) un palika bez punktiem. Saspēles vadītājs atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un bloķēja vienu metienu.

Savukārt viesu pārstāvi Rolandu Šmitu nomāca piezīmju problēmas. Uzbrucējs otrajā un ceturtajā ceturtdaļā nospēlēja 6:02 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar skaistu "gaisiņu", kas bija viņa vienīgie punkti. Valmierietis arī pieļāva divas kļūdas un ātri vien sakrāja piecas piezīmes.

"Barcelona" vienība pēc ne tik rezultatīva pirmā puslaika guva 28 punktus trešajā ceturtdaļā. Šos centienus galvenokārt vadīja Nikola Mirotičs, kurš, vairākkārt tiekot pie soda metieniem, ceturtdaļas laikā guva 14 punktus. Pēc Kaila Kuriča tālmetiena viesi uz brīdi bija vadībā ar 54:63.

Taču izcilas publikas atbalstītā mājinieku vienība aizvadīja lielisku spēles izskaņu. "Žalgiris" izprovocēja vairākas pretinieku kļūdas, savukārt trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Džoss Nībo atzīmējās ar diviem ļoti spēcīgiem bumbas triecieniem grozā (76:72). Pēdējo minūšu laikā spēlei punktu veiksmīgi pielika Edgars Ulanovs un Luks Lekāvičs.

Lekāvičs sakrāja 22 punktus, viņam ar 18 punktiem piebalsoja Žofrijs Loverņs, bet Ulanovs atzīmējās ar 16 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un sešām pārtvertām bumbām. Barselonas komandas rindās Mirotičs izcēlās ar 26 punktiem, savukārt Nikolass Laprovitola pievienoja 16 punktus.

"Barcelona" komanda ar 21 panākumu 27 spēlēs saglabā pirmo vietu Eirolīgā, bet "Žalgiris" ar septiņiem panākumiem 27 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu turnīrā.

Ziņots, ka "Žalgiris" šajā spēlē atzīmēja Lietuvas Neatkarības atjaunošanas dienu, taču tajā arī pauda atbalstu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!