Foto: FIBA

Polijas basketbola izlases kapteinis Mateušs Poņitka, kurš izpelnījās nosodījumu par atgriešanos VTB Vienotās līgas komandā Sanktpēterburgas "Zeņit" pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, tomēr pārtraucis sadarbību ar Krievijas klubu, ziņot "Zeņit" vienības mājaslapā.

"Zeņit" klubs un Poņitka izlēmuši priekšlaikus pārtraukt līgumsaistības, minēts komandas paziņojumā. Sanktpēterburgas komanda pateicas polim par sadarbību, bet konkrētāk situāciju neskaidro.

28 gadus vecais Polijas basketbola izlases kapteinis "Zeņit" komandai pievienojās 2019. gadā, šobrīd aizvadot jau trešo vienību komandas rindās.

Lai gan pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā lielākā daļa ārzemnieku pametuši VTB Vienotās līgas komandas, "Zeņit" vienība pirmdien paziņoja, ka pēc "nepieciešamās atgriešanās mājās" klubā atgriezušie pieci viesspēlētāji – Poņitka un amerikāņi Džordans Loids, Bilijs Barons, Taisons Kārters un Alekss Poitress.

Visi pieci ārzemnieki pirmdien piedalījās VTB līgas spēlē pret Maskavas CSKA vienību, kuras rindās no viesspēlētājiem palikuši vairs tikai serbs Nikola Milutonivs un jau pēc kara sākuma piesaistītais amerikānis Kaspers Vērs.

Poņitku par viņa lēmumu skarbi kritizēja Polijas basketbola leģenda Marčins Gortats, kurš norādīja, ka Poņitka vienmēr bijis "individuālists", un atzina skumjas par to, ka tieši Poņitka ir valstsvienības kapteinis. Vairāki starptautiskie un Polijas mediji norāda, ka basketbolistam kritiku veltījuši arī vairāki eksperti un līdzjutēji.

""Kauns" ir jaukākais vārds, kuru šodien esmu lasījis internetā par Mateušu Poņitku," rakstīja Ukrainas basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta.

Sanktpēterburgas klubs no spēlētāja par līguma laušanu gan pieprasījis milzīgu naudu, liecina medija "sport.tvp.pl" rīcībā esoša neoficiāla informācija.

Poņitka jau atgriezies dzimtenē, bet nākamajā nedēļā basketbolists preses konferencē pirmo reizi izteiksies publiski par šiem notikumiem, ziņo Polijas sporta medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!