Foto: FIBA

Latvijas izlases basketboliste Digna Strautmane pēc koledžu basketbola karjeras noslēgšanas dosies uz Austrāliju, kur līdz šim neviens Latvijā izaudzis basketbolists nav spēlējis, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

23 gadus vecā Strautmane vienojusies ar Nacionālās basketbola līgas (NBL) Dienvidu divīzijas komandu Melburnas "Ringwood Hawks" par līgumsaistībām uz 2022. gada sezonu, portālam "Delfi" apstiprināja spēlētājas aģents Raivis Ušackis.

Melburnas komanda regulāro sezonu uzsāks 21. aprīlī, bet čempionāts noslēgsies rudenī. NBL čempionāts uzskatāms par Austrālijas otro augstāko līgu.

Tālab basketboliste kļuvusi par pirmo Latvijā izaugušo spēlētāju, kura pārstāvēs kādu Austrālijas basketbola klubu. Latviju ar Austrāliju līdz šim vienojušas vairākas trimdas latviešu ģimenes, no kurām nākuši gan Austrālijas izlases basketbolisti olimpiskajās spēlēs, gan arī Austrālijas vīriešu basketbola izlases treneris Andrejs Lēmanis. Savukārt pagājušajā vasarā Austrālijas sieviešu basketbola izlasi Tokijas spēlēs pārstāvēja latviešu izcelsmes basketboliste Sāra Blicavs.

Sporta skolas "Rīdzene" audzēkne Digna Strautmane basketbolu sāka spēlēt pie treneriem Aināra Čukstes un Lilitas Bergvaldes, bet pirms došanās uz ASV pievienojās Latvijas spēcīgākajam klubam "TTT Rīga".

Uzbrucēja no 2017. līdz 2021. gadam Amerikas Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) pārstāvēja slaveno Sirakūzas universitāti, ar kuru trīs reizes piedalījās "marta trakumā", bet aizvadītajā sezonā spēlēja Džordžijas Tehnoloģiskā institūta basketbola komandā. "Yellow Jackets" vienībai turnīrs noslēdzās pirmajā kārtā.

Digna Strautmane karjeras laikā pārstāvējusi visas Latvijas jauniešu izlases, kā arī aizvadījusi 27 spēles pieaugušo valstsvienības sastāvā. Uzbrucēja piedalījās 2018. gada Pasaules kausā, bet viņas pēdējās oficiālās spēles bija 2019. gada Eiropas čempionātā. Kopš šīm meistarsacīkstēm uzbrucējai pārstāvēt izlasi liegusi atrašanās ASV.

Dignas vecākā māsa Paula Strautmane arī vairākus gadus spēlējusi Latvijas izlasē, bet šajā sezonā pārstāv Spānijas augstākās līgas klubu "Cadi La Seu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!