Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 14 punktiem, bet viņu pārstāvētajām komandām bija mainīgas sekmes.

Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 94:107 savā laukumā piekāpās Čikāgas "Bulls".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā guva 14 punktus, realizējot sešus divpunktu metienus (6/11), divus soda metienus (2/2), bet netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem. Viņa kontā arī 10 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, trīs bloķēti metieni, divas kļūdas un divas piezīmes, bet viņa +/- rādītājs bija -9.

"Wizards" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Rui Hačimura, bet 20 punktus sameta Kenteiviuss Kaldvels-Poups. "Bulls" rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Demārs Derouzans, bet 27 punktus pievienoja Nikola Vučevičs.

Lielāko daļu spēles "Wizards" bija nelielos iedzinējos, bet ceturtajā ceturtdaļā, kad Vašingtonas komandai bija divu punktu deficīts, "Bulls" veica izrāvienu, ar kura palīdzību savu pārsvaru pieaudzēja līdz 15 punktiem (101:86).

Savukārt Dalasas "Mavericks" ar Dāvi Bertānu sastāvā ar rezultātu 128:110 savā laukumā pārspēja Losandželosas "Lakers".

Foto: AP/Scanpix/LETA

Bertāns šajā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un sev atvēlētās 15 minūtes izmantoja pilnībā. Viņš guva 14 punktus, realizējot četrus tālmetienus (4/5) un divus soda metienus (2/2). Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas un viena personiskā piezīme. Latvieša +/- rādītājs bija +5.

"Mavericks" sastāvā ar "triple-double" izcēlās Luka Dončičs, kurām 34 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un 12 atlēkušās bumbas. 17 punktus guva Redžijs Buloks. "Lakers" spēlēja bez Lebrona Džeimsa, bet viņa prombūtnes laikā rezultatīvākais bija Maliks Monks ar 28 punktiem, savukārt 25 punktus guva Rasels Vestbruks.

"Mavericks" šajā mačā jau no spēles pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā, un "Lakers" tā arī nebija iespēju "ieķerties" cīņā par uzvaru.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 47 uzvarām un 29 zaudējumiem ieņem piekto vietu, bet "Wizards" ar 32 uzvarām un 43 zaudējumiem atrodas 12. vietā un attālinās no "play-in" turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!