Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šobrīd jebkurš brīvs metiens ir laba iespēja gūt punktus, pēcspēles preses konferencē pauda Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Bertāna Dalasas "Mavericks" otrdien savā laukumā ar rezultātu 128:110 (43:25, 39:31, 31:28, 15:26) pārspēja Losandželosas "Lakers". Latvijas basketbolists guva 14 punktus, realizējot četrus no pieciem tālmetieniem.

"Šobrīd jebkurš brīvs metiens ir laba iespēja. Man nekas nav jāsasteidz, jābūt vienkārši pacietīgam, tāds arī esmu," teica Bertāns.

Latvijas basketbolists labās kājas ceļgala sāpju dēļ izlaida trīs mačus un viņš pats norādīja, ka sāpes ceļgalā ir viņa ikdiena.

"Man ir bijušas divas ceļgala krustenisko saišu operācijas pirms pāris gadiem, tāpēc tas man traucē visu laiku, un tā ir daļa manas dzīves. Vajadzēja nelielu pārtraukumu, un esmu atpakaļ," veselības nianses ieskicēja basketbolists.

Tāpat Bertāns atklāja, ka ir patīkami būt komandā, kas cīnās par vietu "play-off". "Tā ir lieliska sajūta, kuras man pietrūka. Vašingtonā vienmēr cīnījāmies par pēdējo vietu, kas savā ziņā arī bija jautri, bet noteikti ir patīkamāk cīnīties par izslēgšanas spēlēm," piebilda latvietis.

Dalasas vienības līderis slovēnis Luka Dončičs pēdējās divās spēlēs ir guvis vairāk nekā 30 punktus, ko Bertāns apzīmēja par jau pierastu spēles sastāvdaļu.

"Tas liekas normāli," komandas biedra iespaidīgo spēli raksturoja Bertāns. "To redzot, protams, tas liekas neticami, bet skatoties kā viņš spēlē, liekas, ka spēle viņam padodas vienkārši un, kas arī svarīgi, ka viņš parējos sev apkārt arī padara par labākiem spēlētājiem."

"Mavericks" ar 47 panākumiem un 29 neveiksmēm Rietumu konferencē atrodas ceturtajā vietā un nākamo maču aizvadīs trešdien, izbraukumā tiekoties ar Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!