Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālā basketbola treneru asociācija (NBCA) otro gadu pēc kārtas par labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneri nosaukusi Fīniksas "Suns" vadītāju Montiju Viljamsu, ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Balva, kas nosaukta par godu mūžībā aizgājušajam NBCA izpilddirektoram Maiklam H.Goldbergam, tiek piešķirta, balstoties uz līgas 30 klubu galveno treneru balsojumu.

NBA savu gada trenera balvas ieguvēju paziņos vēlāk izslēgšanas spēļu laikā, balvas ieguvēju nosakot masu mediju balsojumā.

"Suns" šosezon sasniedza kluba rekordu ar pamatturnīra bilanci 64-18 un būs izsēta ar pirmo numuru izslēgšanas spēlēs. Viljamsa vadībā Fīniksas vienība kļuva par pirmo komandu, kas trīs gadus pēc kārtas ir pārsniegusi iepriekšējās sezonas uzvaru skaitu par vismaz 11 spēlēm.

Balsojumā tika minēts arī Ņūorleānas "Pelicans" treneris Villijs Grīns, Memfisas "Grizzlies" vadītājs Teilors Dženkinss, Tairons Lū no Losandželosas "Clippers", Sanantonio "Spurs" treneris Gregs Popovičs un Maiami "Heat" vadītājs Eriks Spolstra, Vodžnarovskis atsaucas uz viņa informācijas avotiem.

Fīniksas komanda atkārtoja 1969./1970. gada sezonas Ņujorkas "Knicks" sasniegumu, finišējot ar labāku uzvaru procentu izbraukuma spēlēs nekā jebkuras citas komandas uzvaru procents mājas spēlēs.

Turklāt "Suns" šosezon uzvarēja visās 47 spēlēs, kurās bija vadībā pēc trim ceturtdaļām, kas ir labākais rādītājs, kopš ieviests uzbrukuma laika limits. Divas pārējās komandas, kuras pamatturnīrā pēc šī scenārija palikušas bez zaudējumiem, ir bijušas Lebrona Džeimsa pārstāvētās – Klīvlendas "Cavaliers" 2017./2018. gada sezonā un Losandželosas "Lakers" 2019./2020. gada sezonā.

Par "Suns" dominējošo stāvokli šajā sezonā liecina arī kluba rekords ar 18 uzvaru sēriju un trīs atsevišķas uzvaru sērijas vismaz deviņu spēļu garumā, kamēr pārējām NBA komandām kopā bija četras vismaz deviņu uzvaru sērijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!