Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play off" pirmās kārtas ceturtajā spēlē sestdien, 23. aprīlī, zaudējumu viesos piedzīvoja Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks", kas ar aizraujošā cīņā mača galotnē ar 99:100 (23:24, 19:30, 39:24, 18:22) piekāpās Jūtas "Jazz".

Sērijā līdz četrām uzvarām tagad rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2, bet "Mavericks" saglabā sava laukuma priekšrocības sērijā. Abu komandu nākamā spēle pirmdien notiks Dalasā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Soltleiksitijā.

Bertānam šī nebija no veiksmīgākajām spēlēm. Rūjienietis nospēlēja vien 3:13 minūtes, kurās guva vienu punktu, garām aizmetot abus tālmetienus un trāpot vienu soda metienu. Viņa kontā vēl viena atlēkusī bumba, bet arī trīs personiskās piezīmes un viena kļūda.

"Mavericks" rindās mačā atgriezās tās līderis Luka Dončičs, tomēr viņa 30 punkti un 10 atlēkušās bumbas neglāba Teksasas komandu no zaudējuma. Vēl "Mavericks" labā 23 punktus guva Džalens Bransons. Savukārt "Jazz" uzvaru attiecīgi ar 25 un 23 punktiem kaldināja Džordans Klārksons un Donovans Mičels, bet Rudijs Gobērs guva 17 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" pēc pirmā puslaika zaudēja ar 42:54, bet trešajā ceturtdaļā realizēja astoņus tālmetienus, pēc ilgāka laika atgūstot vadību. Pēdējā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā un mača liktenis izšķīrās cīņas galotnē. Nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Dončičs ar tālmetienu panāca 99:95 "Mavericks" labā, bet "Jazz" tomēr spēja atlikušajā laikā atspēlēties. Sākumā Mičels realizēja 2+1 gājienu, bet 11 sekundes pirms pamatlaika beigām Gobērs ar "alley-oop" "slam dunk" panāca 100:99. "Mavericks" samocītais pēdējais uzbrukums bija nesekmīgs, kas ļāva "Jazz" svinēt uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!