Foto: DELFI.lt

2017. gada Eiropas čempionāta vērtīgākais spēlētājs Gorans Dragičs iekļauts Slovēnijas basketbola izlases pieteikumā gaidāmajām 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēlēm.

Slovēnijas basketbola federācija (KZS) pirmdien publicējusi 15 kandidātu sarakstu jūnijā un jūlijā gaidāmajām spēlēm. Tajā iekļauts ne tikai Dalasas "Mavericks" komandas superzvaigzne Luka Dončičs, bet arī Gorans Dragičs, kurš kopš 2017. gada izlases sastāvā nav spēlējis.

36 gadus vecais Dragičs pirms pieciem gadiem Eiropas čempionāta finālspēlē pret Serbijas izlasi guva 35 punktus. Basketbolists jau pirms meistarsacīkstēm bija publiski paziņojis, ka pēc turnīra noslēgs gaitas izlasē. Šajā čempionātā Slovēnijas izlase neaizmirstamā ceturtdaļfināla "trillerī" pieveica Latvijas valstsvienību.

Dragičs aizvadīto sezonu uzsāka Toronto "Raptors" vienībā, bet tās izskaņā pievienojās zvaigžņotajai Bruklinas "Nets" komandai, ar kuru zaudēja Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Saspēles vadītājs šobrīd ir bez līguma.

Slovēnijas izlasi gatavojas pārstāvēt arī naturalizētais amerikānis Maiks Tobijs, ULEB Eirolīgas pieredzes bagātais aizsargs Jaka Blazičs, Denveras "Nuggets" vienības uzbrucējs Vlatko Čančars un citi labi zināmi Slovēnijas basketbolisti.

Slovēnijas valstsvienība 30. jūnijā un 3. jūlijā mājās pret Horvātiju un izbraukumā pret Zviedriju aizvadīs svarīgas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles. Spēļu rezultāti noteiks, vai slovēņi sasniegs nākamo atlases turnīra kārtu, kuras pirmie mači noritēs augustā.

Savukārt septembrī slovēņi piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā, B apakšgrupā sacenšoties ar Vācijas, Ungārijas, Lietuvas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Francijas izlasēm.

Jau ziņots, ka Luka Dončičs apstiprinājis gatavību šovasar piedalīties visās Slovēnijas valstsvienības spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!