Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovēnijas basketbola izlases zvaigzne Luka Dončičs sarunā ar žurnālistiem apliecinājis, ka piedalīsies visās šogad gaidāmajās valstsvienības spēlēs.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" basketbolisti sestdien aizvadīja noslēdzošo 2021./2022. gada sezonas preses konferenci, kurā vairāki komandas pārstāvi bija pieejami sarunai ar žurnālistiem. "Mavericks" komandas līderis Luka Dončičs apliecināja jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka viņš vasaru daļēji veltīs Slovēnijas basketbola izlasei.

"Treniņi mums sāksies 15. jūnijā," stāstīja basketbolists. "Vispirms mums būs Pasaules kausa atlases turnīrs, tam sekos pārtraukums, un tad jau mums jāgatavojas Eiropas čempionātam. Vasara man būs aizņemta."

23 gadus vecais slovēnis noteica, ka šobrīd vēl nezina, cik daudz viņam sanāks atpūsties. Tāda iespēja varētu pienākt jūlijā, un kopumā brīvais laiks viņam būs vairāk nekā pērn, kad Slovēnijas izlase piedalījās Tokijas olimpiskajās spēlēs un to atlases turnīrā, sprieda Dončičs.

"Vienmēr saku – ja neesmu savainots vai nav noticis kas tāds, es spēlēšu izlasē," piebilda basketbolists.

Slovēnijas izlase 30. jūnijā un 3. jūlijā mājās pret Horvātiju un izbraukumā pret Zviedriju aizvadīs svarīgas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles. Spēļu rezultāti noteiks, vai slovēņi sasniegs nākamo atlases turnīra kārtu, kuras pirmie mači noritēs augustā.

Savukārt septembrī Slovēnijas izlase piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā, B apakšgrupā sacenšoties ar Vācijas, Ungārijas, Lietuvas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Francijas izlasēm.

Serbijas medijs "MozzartSport" gan iepriekš ziņojis, ka NBA un Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) spēlētāju apdrošināšanas līgums apdraud NBA basketbolistu dalību jūnijā un jūlijā gaidāmajās spēlēs. Tā kā šī vienošanās nosedz 28 dienu ilgu nogriezni, sagaidāms, ka NBA spēlējošie Serbijas basketbolisti izlasi pārstāvēs vien augustā un septembrī, ziņoja portāls.

Latvijas basketbola izlase 22. un 26. jūnijā attiecīgi Rīgā un Šauļos aizvadīs pārbaudes spēles ar Lietuvas valstsvienību, 30. jūnijā PK atlases spēlē uzņems Serbijas izlasi, bet 3. jūlijā viesosies pie Slovākijas valstsvienības. Latvija jau kvalificējusies nākamajai turnīra kārtai, bet 2022. gada Eiropas čempionātā nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!