Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" ceturtdien noslēdza savas gaitas izslēgšanas spēlēs, izbraukumā piekāpjoties Goldensteitas "Warriors" vienībai.

"Mavericks" sērijas piektajā spēlē zaudēja ar rezultātu 110:120 (23:28, 29:41, 32:25, 26:26), sērijā piekāpjoties ar 1-4.

Dalasas klubs pirmo reizi kopš 2011. gada pārvarēja kaut vienu NBA "play-off" kārtu, bet Sanfrancisko vienība jau sesto reizi astoņās sezonās spēlēs NBA finālā.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 3:57 minūtes, kurās izcēlās ar trim punktiem (1/2 trīspunktu metienos), vienu atlēkušo bumbu un vienu piezīmi. Vidzemniekam tas bija mazākais spēles laiks šīs sērijas gaitā. Viņš jau otro reizi karjerā piedalījās Rietumu konferences finālsērijā, tajā atkal zaudējot "Warriors" komandai. Savā debijas sezonā (2016./2017. gadā) Bertāns un Sanantonio "Spurs" ar 0-4 atzina Goldensteitas kluba pārākumu.

Dalasas komanda spēles gaitā tā arī ne reizi netika pie vadības. Uzbrukumā izcili spēlējošā "Warriors" vienība pamazām attīstīja savu pārsvaru, kas pirmā puslaika beigās pat sasniedza 21 punktu. Liela loma mājinieku panākumos bija Klejam Tompsonam, kurš laukumā pavadītajās 18 minūtēs guva 19 punktus.

Savukārt otrā laukuma pusē "Warriors" basketbolisti, spēlējot mazliet agresīvāk nekā iepriekšējos mačos, tika galā ar Luku Dončiču, kurš pirmajā puslaikā realizēja tikai divus no 12 metieniem no spēles, kā arī pieļāva trīs kļūdas.

Varēja nodomāt, ka spēlei lemts noslēgties ar sagrāvi, bet Dalasas komanda vēl atrada savus pretargumentus. Trešās ceturtdaļas izskaņā, Dončičam īsā laika posmā trāpot divus tālmetienus, viesi guva 15 punktus pēc kārtas. Dodoties pēdējā ceturtdaļā, rezultāts bija vairs tikai 94:84 par labu mājiniekiem.

Tomēr uz neko vairāk Dalasas vienība nebija spējīga. "Warriors" komanda atkal aizvadīja dažas lieliskas minūtes uzbrukumā, attīstīja 16 punktu pārsvaru, un nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām Džeisons Kids jau izkāra balto karogu, laukumā laižot rezervistus.

Uzvarētāju labā 32 punktus guva Klejs Tompsons, kurš realizēja astoņus no 16 trīspunktu metieniem. Dreimonds Grīns sakrāja 17 punktus, deviņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, bet Endrū Viginss tika pie "double-double" – 18 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Viesu rindās Dončičs atzīmējās ar 28 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, Spensera Dinvidija kontā 26 punkti, bet Dorians Finijs-Smits sakrāja 13 punktus.

Rietumu konferences čempioni "Warriors" šobrīd var gaidīt iznākumu Austrumu konferences finālsērijā, kurā vadībā ar 3-2 ir Bostonas "Celtics" vienība. Bostonas komanda piektdien pie sevis uzņems Maiami "Heat" komandu, bet sērijas uzvarētāja pirmo maču pret "Warriors" komandu aizvadīs ceturtdien, 2. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!