Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristapam Porziņģim veiksmīgi uzsākot 2022./2023. gada sezonu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" varētu būt ieinteresēta ar viņu pagarināt līgumu pirms viņš kļūst par brīvo aģentu, raidījumā "Hollinger & Duncan NBA Show" sprieda žurnālisti Džons Holindžers un Neits Dankans.

Viens no padziļinātās basketbola statistikas pionieriem Džons Holindžers, kurš vairākus gadus arī strādāja Memfisas "Grizzlies" klubā, kopā ar NBA līgumu ekspertu Neitu Dankanu trešdien publicētā raidījumā sprieda par NBA basketbolistiem, kuri varētu vienoties ar savām komandām par veterāna tipa līguma pagarināšanu.

Šādu līguma pagarināšanu var izpelnīties basketbolisti, kuri tobrīd pilda vismaz trīs sezonu ilgas iepriekš noslēgtas līgumsaistības. Jaunā līguma slēgšanas dienā jābūt pagājušiem diviem gadiem kopš iepriekš noslēgtā kontrakta. Savukārt jaunais līgums nevar būt ilgāks par pieciem gadiem, ieskaitot vēl esošajā līgumā paredzētās sezonas.

"Kristaps Porziņģis ir vēl viens "Wizards" basketbolists, kurš atbilst līguma pagarināšanas noteikumiem," izteicās Dankans. "Ja viņš diezgan labi uzsāk sezonu, es pat varu iztēloties, ka tā arī notiktu. Viņš ir ļoti labi spēlējis Vašingtonā."

"Viņš pagājušās sezonas beigās spēlēja ļoti labi," savam kolēģim piekrita Holindžers. "Šokējoši labi!"

"Nedomāju, ka šajā gadījumā tas notiktu vasaras laikā. Bet gan gadījumā, ja Vašingtona diezgan labi uzsāk sezonu – ja viņš [Porziņģis] ir vesels, ja Bredlijs Bīls atgriežas un izskatās labi," sprieda Dankans.

Porziņģis nākamajā sezonā pirms nodokļu nomaksas nopelnīs 33,8 miljonus ASV dolāru. Viņš esošās līgumsaistības var arī turpināt 2023./2024. gada sezonā, kad viņam ir opcija piekrist 36 miljonu ASV dolāru lielam atalgojumam.

Tā kā jāpaiet sešiem mēnešiem kopš "Mavericks" un "Wizards" komandu maiņas darījuma, lai Porziņģis būtu tiesīgs pagarināt līgumu ar Vašingtonas klubu, abas komandas vienoties par līguma pagarināšanu uz papildu trim sezonām var no 11. augusta. "Wizards" vienība Porziņģim varētu piedāvāt ne vairāk par 130,7 miljoniem ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas.

Vašingtonas "Wizards" vienība pagājušajā sezonā izcīnīja 35 uzvaras 82 spēlēs, Austrumu konferencē ieņemot 12. vietu. Porziņģis savas jaunās komandas rindās 17 spēlēs vidēji mačā guva 22,1 punktus un savāca 8,8 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!