Foto: DELFI.ee

Latviešu speciālists Roberts Štelmahers parakstījis līgumu ar Čehijas basketbola klubu "Nymburk", informē vienība. Vēl jūlija ievadā viņš vienojās ar Nīderlandes komandu "ZZ Leiden", kas līdz ar to raisījis neizpratni.

"Nymburk" par līgumu ar 47 gadus veco Štelmaheru izziņoja nedēļas nogalē, turklāt vienošanās panākta uz diviem gadiem. Šis klubs ir titulētākais Čehijā - tā kabatā ir 18 čempiontituli, un nākamsezon vienība sacentīsies FIBA Čempionu līgā.

Tiesa, jūlija sākumā izskanēja oficiālas ziņas, ka Štelmahers pārņēmis Nīderlandes basketbola kluba "ZZ Leiden" grožus. Par radušos situāciju un līgumu ar "Nymburk" neizpratnē ir arī nīderlandieši.

"Mēs pieturēsimies pie iepriekš noslēgtās vienošanās," sava kluba mājaslapā paziņojis "Leiden" prezidents Marsels Verbrugs, kurš par Štelmahera līgumu ar čehiem bijis nepatīkami pārsteigts. "Tam var būt negatīvas sekas uz komandas komplektāciju un gatavošanās posmu jaunajai sezonai."

"Štelmaheram ir problēma. Viņš parakstīja līgumu ar "Nymburk", kaut gan bija spēkā esošs kontrakts ar mums. Arī Nimburkā par to zināja. Mēs meklēsim izeju no šīs situācijas un runāsim ar Štelmaheru un "Nymburk"," uzsvēra Verbrugs.

Kādreizējais Latvijas izlases saspēles vadītājs un arī galvenais treneris Štelmahers iepriekšējās trīs sezonas vadīja spēcīgo Igaunijas klubu Tallinas "Kalev/Cramo", tiekot gan pie Igaunijas, gan Latvijas-Igaunijas līgas čempiontituliem. Tomēr šajā pavasarī sekoja fiasko, klubam paliekot bez jebkāda kaluma trofejas, tāpēc sadarbība netika turpināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!