Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Sarežģītu uzvaru Eiropas čempionātā basketbolā otrdien guva Slovēnija, kas, pateicoties sava līdera Lukas Dončiča veikumam, pieveica vienu no turnīra mājiniecēm Vāciju.

Slovēnija B grupas mačā Ķelnē bija pārāka ar 88:80 (21:14, 23:22, 17:19, 27:25).

Līdz ar šo uzvaru Slovēnija kopā ar Vāciju un Franciju nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs. Par ceturto pozīciju "play-off" mačos pēdējā kārtā cīnīsies Lietuva un Bosnija un Hercegovina.

Uzvarētāju labā Luka Dončičs sakrāja 36 punktus, desmit atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas. 18 punktus guva Gorans Dragičs, bet Maiks Tobijs pievienoja desmit punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Deniss Šrēders. 14 punktus guva Andreass Obsts un 13 punktus - Maodo Lo.

B grupā trīs uzvaras četros mačos ir Francijai, Vācijai un Slovēnijai, divas uzvaras ir Bosnijai un Hercegovinai, Lietuva svinējusi vienu uzvaru, bet Ungārija piedzīvojusi četrus zaudējumus.

C grupā mājiniece Itālija ar 81:76 (22:17, 20:17, 13:25, 26:17) spraigā cīņā uzveica Horvātiju.

Uzvarētāju labā pa 19 punktiem guva Simone Fontekio un Nikolo Melli, bet horvātiem ar 27 punktiem izcēlās Bojans Bogdanovičs. Ivica Zubacs pievienoja 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Dario Šaričs - desmit punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešas kļūdas.

Šīs spēles iznākums nozīmēja, ka neatkarīgi no pēdējā mača iznākuma izredzes iekļūt izslēgšanas turnīra cīņās ir zudušas Igaunijai.

Grieķijai ir četras uzvaras, Ukrainai - trīs. Pa diviem panākumiem izcīnījusi Horvātija un Itālija, vienu - Igaunija, bet četri zaudējumi ir Lielbritānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!