Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Slovēnijas basketbola izlasi turpinās vadīt Aleksandrs Sekuličs, kaut gan viņa trenētā komanda trešdien Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā sensacionāli piekāpās Polijai, noliekot čempiones pilnvaras.

Slovēnijas basketbolisti trešdien cieta zaudējumu ar 87:90, kaut gan cīņas laikā atspēlējās no 23 punktu deficīta. Slovēnijas Basketbola federācijas prezidents Matejs Erjavecs akcentēja, ka izlases nākamais mērķis ir kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai

"Tagad ir ļoti viegli būt gudram, taču mums nepieciešams daudz laika, lai analizētu notikušo un saprastu, kas aizgāja greizi," organizācijas mājaslapā citēts Erjavecs. "Fakts ir tāds, ka no Slovēnijas izlases vēl nekad neesmu redzējis tik vāju sniegumu. Ja pret Poliju spēlētu desmit spēles, esmu drošs, ka deviņās mēs uzvarētu."

"Šo klupienu centīsimies kompensēt nākamā gada Pasaules kausā. Ceru, tam kvalificēsimies," prezidents piebilda, ka viņam jau bijusi saruna ar izlases galveno treneri Sekuliču, kuru organizācijas vadītājs uzskata par lielisku speciālistu un kuram joprojām ir spēkā līgums līdz nākamā gada beigām.

Sekuličs par Slovēnijas izlases stūrmani kļuva 2020. gadā, bet pagājušajā sezonā viņš vadīja Čehijas klubu "Nymburk", ar to kļūstot par valsts čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!