Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2022. gada Eiropas čempioniem basketbolā svētdien kļuva Spānijas valstsvienība, kas ceturto reizi kļuva par vecā kontinenta labāko komandu.

Spānijas izlase finālā ar rezultātu 88:76 (23:14, 24:23, 19:20, 22:19) pārspēja Franciju, kurai neizdevās tikt pie savas otrās zelta medaļas. Francijas basketbolisti trešo reizi samierinājās ar sudraba godalgu.

Spānijas izlasē rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Huančo Ernangomess, kurš trāpīja septiņus no deviņiem tālmetieniem. Tieši viņš tika atzīts par finālspēles vērtīgāko spēlētāju. Pa 14 punktiem guva Villijs Ernangomess un Lorenzo Brauns, kura kontā arī 11 rezultatīvas piespēles.

Francijas izlasē 23 punktus guva Evans Furnjē, bet 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Tomā Ertela kontā.

Spānijas basketbolisti maču iesāka droši, ātri iegūstot deviņu punktu pārsvaru. Mačs turpinājās spāņiem labvēlīgi, un viņi otrajā ceturtdaļā panāca jau 21 punkta pārsvaru (47:26). Francijas valstsvienība otrā puslaika izskaņā veica izrāvienu, kas ļāva Spānijas pārsvaru samazināt līdz desmit punktiem (47:37).

Francūži trešajā ceturtdaļā turpināja spēlēt veiksmīgi un pietuvojās līdz trīs punktiem, taču Spānija atbildēja ar savu izrāvienu un atjaunoja 12 punktu pārsvaru. Mača turpinājumā spāņi spēlēja nosvērti un atbildēja un pretinieku punktu guvumiem, maču novedot līdz drošai uzvarai.

Spānijas valstsvienība iepriekš par Eiropas čempioniem kļuva 2009., 2011. un 2015. gadā. Rūdijs Fernandess bija Spānijas izlases sastāvā visos turnīros, kuros izcīnītas zelta medaļas.

Par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Villijs Ernangomess, kurš bija Spānijas izlases rezultatīvākais spēlētājs ar 17,2 punktiem.

"Eurobasket 2022" simboliskajā izlasē tika iekļauti Jannis Adetokunbo (Grieķija), Lorezo Brauns (Spānija), Rūdijs Gobērs (Francija), Villijs Ernangomess (Spānija) un Deniss Šrēders (Vācija).

Viens no fināla tiesnešiem bija latvietis Mārtiņš Kozlovskis.

Portāls "Delfi" piedāvāja "Eurobasket 2022" zelta spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!