Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Vašingtonas "Wizards" nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā varēs spēlēt bez minūšu ierobežojumiem, kā arī drīkstēs piedalīties spēlēs divās dienās pēc kārtas, medijiem pastāstīja galvenais treneris Vess Anselds juniors.

Porziņģi iepriekšējais klubs Dalasas "Mavericks" rūpīgi uzraudzīja, jo viņam bija nepatīkama savainojumu vēsture, neļaujot piedalīties divās spēlēs divu dienu laikā. Arī "Wizards" pēc latvieša iegūšanas maiņas darījumā aizvadītajā sezonā bija piesardzīga. Šobrīd "Wizards" ir pārliecināta par latvieša gatavību, un Anselds norādīja, ka viņam nav plānu ierobežot Porziņģa minūtes un dalību spēlēs.

Kad Porziņģis nonāca "Wizards" komandā, viņam aizvadītajās 17 spēlēs nebija iespēja spēlēt kopā ar komandas ilggadējo līderi Bredliju Bīlu, kurš februārī sāka ārstēt savu traumēto plaukstu. Treneris arī norādīja, ka viņiem jāatrod kopīga valoda laukumā.

"Būtu lieliski, ka visi būtu pilnā gatavībā. Es domāju, ka mums jābūt gudriem, jāpieiet lietām stratēģiski. Šī būs gara sezona, un mēs to vēlamies padarīt vēl garāku," teica Anselds. "Mums būs tikai četras pārbaudes spēles, tāpēc mums jāpārliecinās, ka dažādas spēlētāju grupas tiek pie spēles minūtēm, lai veicinātu sadarbību laukumā. Es nedomāju, ka mums ir jāsteidzas."

Porziņģis pagājušajā NBA sezonā vidēji izcēlās ar 20,2 punktiem un 8,1 atlēkušo bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!