Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks trešdien FIBA Čempionu līgas spēlē guva astoņus punktus un palīdzēja Atēnu AEK komandai izcīnīt panākumu.

Atēnu vienība viesu lomā ar rezultātu 84:73 (18:19, 33:17, 16:12, 17:25) izcīnīja uzvaru pār Redžo Emīlijas "Unahotels", kuras pieteikumā šim mačam nebija Artūra Strautiņa.

Strēlnieks laukumā bija 17 minūtes un 41 sekundi un guva astoņus punktus, realizējot vienu no trim divu punktu metieniem un abus tālmetienus. Viņš arī četras reizes rezultatīvi piespēlēja, tika pie divām piezīmēm, pārtvēra vienu piespēli, sakrāja labāko +/- rādītāju komandā +23 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 11.

AEK rindās rezultatīvākais bija bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Aleksanders Madsens, kurš guva 17 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Mājinieku komandas labā Andrea Čičarīni guva 16 punktus un sakrāja 11 rezultatīvas piespēles.

FIBA Čempionu līgā 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Maijā Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā finālčetrinieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Tenerifes "Lenovo".

2021./2022.gadā tika izspēlēta turnīra sestā sezona. Par čempioniem pirmajos gados tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK, Boloņas "Segafredo Virtus" un divreiz pēc kārtas - Burgosas "San Pablo" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!