Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Dāvis Bertāns otrdien vēl nevarēs aizvadīt savu pirmo spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2022./2023.gada sezonā, liecina līgas publicētais spēles dienai pieejamo basketbolistu saraksts.

Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" otrdien (trešdien plkst.2.30 Latvijas laika) Ņūorleānā sāks maču pret vietējo "Pelicans" komandu.

Labās kājas ceļgala savainojums Bertānam liedza piedalīties pirmssezonas pārbaudes spēlēs un tā paša iemesla dēļ viņš pagaidām nevar palīdzēt "Mavericks" komandai arī sezonas sākumā. Ceļgala traumas dēļ otrdien nevarēs spēlēt arī Frenks Nilikinā, savukārt Tima Hārdeveja juniora dalība mačā ir zem jautājuma zīmes, jo viņš guvis pēdas savainojumu.

Pretinieku rindās nevarēs spēlēt Brendons Ingrems, kurš iepriekšējo maču noslēdza otrajā ceturtdaļā, kad pēc sadursmes ar komandas biedru Nadži Māršalu viņam bija smadzeņu satricinājuma simptomi. Pagaidām nav skaidrības par Zaiona Viljamsona dalību spēlē - viņš svētdienas mačā laukumu atstāja ceturtajā ceturtdaļā, kad pēc Džordana Klārksona bloķētā metiena piezemējās uz muguras lejasdaļas.

"Mavericks" sezonas ievadā uzvarējusi vienā no divām spēlēm, kamēr "Pelicans" guvusi divus panākumus trīs mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!