Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 19 punktus un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 108:100 pārspēt Šarlotas "Hornets", kas piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarot šo maču, "Wizards" nepagarināja savu zaudējumu sēriju, nepieļaujot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti, kuru laikā realizēja piecus divpunktu metienus (5/8), vienu tālmetienu (1/6) un sešus soda metienus (6/8), gūstot 19 punktus. Latvieša kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un viens bloķēts metiens, kā arī viena kļūda un četras piezīmes. Viņš spēli noslēdza ar +/- rādītāju +3.

"Wizards" komandā Porziņģis bija otrais rezultatīvākais spēlētājs, un 20 punktus guva Kails Kuzma. 17 punktus sameta Džordans Gudvins, bet 16 punkti Rui Hačimuras kontā. Pols Džemeins Vašingtons bija rezultatīvākais "Hornets" rindās, 20 punkti Kellija Ubres kontā, bet Terijs Rozīrs izcēlās ar 19 punktiem.

Otrās ceturtdaļas ievadā "Wizards" ieguva 12 punktu pārsvaru (30:18), tomēr "Hornets" atspēlējās, un mača turpinājumā cīņa bija sīva. Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis ar soda metienu panāca 87:84, bet brīdi vēlāk divos uzbrukumos ar piespēli palīdzēja Kuzmam gūt punktus un panākt 92:87. Pēcāk latvietis bloķēja pretinieka metienu, savukārt 63 sekundes pirms pamatlaika beigām trieca bumbu grozā un panāca jau +13 (102:89). "Wizards" atlikušajā laikā drošo pārsvaru vairs neizlaida.

Vašingtonas komandai joprojām bija jāiztiek bez Bredlijs Bīla, bet "Hornets" spēlēja bez Lamelo Bola un Gordona Heivorda.

Šosezon "Wizards" 11 spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, kas dod devīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!