Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien guva 13 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē un sekmēja Izraēlas komandas Jeruzalemes "Hapoel" uzvaru.

"Hapoel" E apakšgrupas cīņā viesos ar rezultātu 87:81 (24:27, 23:18, 16:20, 24:16) uzvarēja Vācijas vienību Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Mejeris otrdien laukumā pavadīja 24 minūtes un astoņas sekundes, grozā raidot sešus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem", bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, četras piezīmes, viena kļūda, viena pārtverta bumba, pozitīvs +/- rādītājs (+11) un 16 efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Zeks Henkinss, bet mājiniekiem 18 punktus guva Prentiss Habs.

"Hapoel" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu E apakšgrupā, trīs uzvaras ir Ludvigsburgas komandai, divus panākumus guvusi Stambulas "Dariššafaka", bet vienu - Orhūsas "Bakken Bears".

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Citviet Andrejs Gražulis otrdien guva astoņus punktus ULEB Eirokausa astotās kārtas spēlē un sekmēja Trento "Dolomiti Energia" komandas uzvaru - 85:80 (16:20, 25:22, 23:20, 21:18) pret Hamburgas "Towers" basketbolistiem.

Gražulis, spēlējot 20 minūtes un 42 sekundes, grozā raidīja četrus no sešiem divpunktu metieniem, bet nerealizēja vienīgo tālmetienu. Koknesietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un sakrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Mājiniekiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Matija Udoms, bet pretiniekiem 23 punktus guva Džeimss Vuderds.

Trento vienība ar divām uzvarām astoņos mačos ieņem devīto vietu B apakšgrupā.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!