Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 117:119 izbraukumā pēdējās sekundēs piedzīvoja zaudējumu Losandželosas "Lakers".

Porziņģis šajā mačā izcēlās ar pieciem divpunktu metieniem (5/9), diviem tālmetieniem (2/9) un pieciem soda metieniem (5/7), sakrājot 21 punktu. Viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, no kurām septiņas bija aizsardzībā, bet četras – uzbrukumā, kā arī izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja vienu metienu. Viņam arī divas piezīmes un divas kļūdas, bet spēli latvietis noslēdza ar +/- rādītāju +5.


"Wizards" sastāvā 29 punktus guva Bredlijs Bīls, bet Kails Kuzma pievienoja 22 punktus un 16 atlēkušās bumbas.

"Lakers" rindās 33 punkti, deviņas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas Lebronam Džeimsam, 21 punktu guva Lonijs Volkers, bet Tomass Braients izcēlās ar 16 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām.

Mačs sākumā ritēja līdzīgā cīņā, un neviena no komandām neieguva nopietnu pārsvaru. "Lakers" spēja pirmā puslaika izskaņā veikt izrāvienu, kas deva 14 punktu pārsvaru (66:52). Trešajā ceturtdaļā Porziņģis ar komandas biedriem deficītu vispirms samazināja, bet tad arī pārņēma vadību ar 88:84. Spēles ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē "Lakers" veica 13:2 izrāvienu, kas tai trīs minūtes pirms pamatlaika beigām deva vadību ar rezultātu 111:104. "Wizards" gan nenolaida rokas un turpināja cīņu, izlīdzinot rezultātu 115:115.

Abu komandu zvaigznes Džeimss un Bīls apmainījās ar punktu guvumiem, bet pēdējā uzbrukumā pēc Džeimsa piespēles Tomass Braients izcēlās ar bumbas triecienu grozā no augšas, kas deva "Lakers" uzvaru. Kuzma ar tālmetienu vēl varēja izraut uzvaru, bet bija neprecīzs.

"Wizards" ar 11 uzvarām 31 spēlē ierindojas 12. vietā NBA Austrumu konferencē, bet "Lakers" izcīnīja savu 12. uzvaru 29 spēlēs, kas dod 12. vietu Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!