Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 22 punktus un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" izbraukumā ar rezultātu 118:95 pārspēt Milvoki "Bucks".

Tā "Wizards" bija piektā uzvara pēc kārtas, un tik gara uzvaru sērija komandai šajā sezonā vēl nav bijusi.

Porziņģis laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā realizēja deviņus divpunktu metienus (9/11) un visus četrus soda metienus (4/4), taču visi pieci tālmetieni bija neprecīzi (0/5). Viņš izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas un bloķēja divus pretinieku metienus, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja piecas personīgās piezīmes. Spēles noslēgumā latvieša +/- rādītājs bija +14.


"Wizards" rindās 26 punktus guva Rui Hačimura, bet 17 punktus sakrāja Daniels Gefords. Kails Kuzma izcēlās ar 10 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un 13 atlēkušajām bumbām, un tas viņam bija karjeras otrais "triple-double".

"Bucks" sastāvā Bobijs Portis guva 19 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet 14 punktus guva Dževons Kārters.

Milvoku komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt vairāki vadošie spēlētāji – Jannis Adetokunbo, Džrū Holidejs un Kriss Midltons. "Wizards" rindās joprojām laukumā nevarēja doties Bredlijs Bīls.

Vašingtonas komanda ātri spēja izmantot to, "Bucks" spēlēja bez trīs vadošajiem basketbolistiem, un jau pirmajā ceturtdaļā ieguva drošu pārsvaru, kuru turpināja audzēt pirmajā puslaikā. Mača turpinājumā "Wizards" vadība tā arī netika apdraudēta.

"Wizards" Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šīs uzvaras pakāpās uz 10. vietu. Vašingtonas komandas kontā ir 17 uzvaras 38 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!