Foto: EPA/Scanpix/LETA

Losandželosas "Lakers" spēlētājs Lebrons Džeimss un Bruklinas "Nets" pārstāvis Kevins Durents atrodas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2022.gada Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma vadībā, savukārt latvietis Kristaps Porziņģis no Vašintonas "Wizards" nav labāko desmitniekā garo spēlētāju vērtējuma, ziņo līga.

Porziņģis šajā sezonā vidēji mačā gūst 22,2 punktus, izcīna astoņas atlēkušās bumbas, bloķē 1,6 metienus un pārtver 1,1 bumbu. Tomēr pagaidām viņa atzīstamā statistika nav bijusi pietiekama, lai iekļūtu labāko desmitniekā savas pozīcijas vērtējumā.

Džeimss ar 3 168 694 balsīm ir pirmais Rietumu konferencē garo spēlētāju vērtējumā, bet Durents šādu atzinību ar 3 118 545 balsīm izpelnījies Austrumu konferencē.

Džeimss apsteidz Denveras "Nuggets" spēlētāju Nikolu Jokiču, kurš sakrājis 2 237 768 balsis, bet trešais ar 2 063 325 balsīm ir Džeimsa komandasbiedrs Entonijs Deiviss.

Durenta tuvākais sekotājs ar 2 998 327 balsīm ir Milvoki "Bucks" spēlētājs Jannis Adetokunbo un Filadelfijas "76ers" pārstāvošais Džoels Embīds, kurš pirmajās divās balsojuma nedēļās sakrājis 2 226 712 balsis.

Aizsargu pozīcijās Rietumos labākais ar 2 715 520 balsīm ir līgas čempions Stefens Karijs no Goldensteitas "Warriors". Viņš apsteidz Dāvja Bertāna komandasbiedru Dalasas "Mavericks" vienībā Luku Dončiču, kurš sakrājis 2 388 502 balsis, un Dža Morantu no Memfisas "Grizzlies", kurš sakrājis 915 507 balsis.

Austrumu konferencē aizsargu vērtējumā vadībā ar 2 071 715 balsīm ir Durenta komandasbiedrs Kairijs Ērvings. Viņam ar 1 637 374 balsīm seko Donovans Mičels no Klīvlendas "Cavaliers" un ar 1 161 593 balsīm - Embīda komandasbiedrs Džeimss Hārdens.

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem noslēgsies 21.janvāra pusnaktī pēc Austrumkrasta laika jeb 22.janvārī plkst.7 pēc Latvijas laika.

Balsošanas laikā līdzjutēji vienu reizi dienā var balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Sešas dienas - 25.decembrī, 1., 6., 13., 16. un 20.janvārī - atdotajām balsīm ir trīskārša vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Sesto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, kamēr pa 25% dos spēlētāji un masu mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 12. un 19.janvārī.

Starta piecinieki tiks paziņoti 26.janvārī, bet nedēļu vēlāk būs iespēja iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem, kurus izvēlēsies treneri.

NBA vēsturē 72. Visu zvaigžņu spēle norisināsies 19.februārī Soltleiksitijā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas basketbolisti Zvaigžņu spēlē un tās programmā iekļautajos konkursos nepiedalījās, bet aizpērn Čikāgā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms piecām sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu viņa cerībām debitēt šajā pasākumā. Porziņģis pirms sešiem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlēja NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

Aizvadītajā gadā Klīvlendā notikušajā Visu zvaigžņu spēlē uzvaru svinēja Lebrona Džeimsa komanda, kas ar rezultātu 163:160 pārspēja Kevina Durenta vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!