Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Kauņā guva sešus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas mačā.

"Žalgiris" mājās ar 86:66 (21:15, 20:15, 26:10, 19:26) apspēlēja Stambulas "Fenerbahce".

Šmits laukumā devās starta pieciniekā un spēlēja 23 minūtes un 11 sekundēs laukumā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, kļūdījās abos tālmetienos un iemeta abus soda metienus. Viņš arī divreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, reizi bloķēja metienu, kā arī nopelnīja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja trīs piezīmes pretiniekiem un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu desmit.

Pa 17 punktiem mājiniekiem sakrāja Igns Brazdeiķis un Toms Dimša, bet 15 punktus un sešas arlēkušās bumbas sakrāja Laurīns Birutis.

Viesiem rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Devins Bukers.

Citā spēlē Vitorijas "Baskonia" bez Artūra Kuruca pieteikumā viesos ar 84:85 (20:27, 28:27, 19:23, 17:8) piekāpās Berlīnes "Alba".

Viesiem 19 punktus, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm sakrāja Pjerijā Anrī, 17 punktus guva Markuss Hovards, bet 15 punktus - Dariuss Tompsons, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles.

Pretinieku rindās ar 18 punktiem izcēlās Džeilens Smits.

"Baskonia" ar 11 uzvarām un sešiem zaudējumiem turnīra tabulā ir trešā, bet "Žalgiris" ar bilanci 9-8 ir astotais.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!