Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trešdien, 11. janvārī, laukumā nedevās Kristaps Porziņģis, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" pēdējās sekundēs ar 100:97 (25:29, 21:30, 41:21, 13:17) pieveica Čikāgas "Bulls".

Porziņģim pēc iepriekšējās spēles pret Ņūorleānas "Pelicans" konstatēts ribu sasitums, kādēļ viņš nebija pat "Wizards" pieteikumā. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka Porziņģis varētu izlaist vairākas spēles.

"Wizards" ar šo uzvaru pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet pirms tam ASV galvaspilsētas vienība bija guvusi sešas uzvaras septiņās spēlēs. NBA kopvērtējumā ar 18 uzvarām un 24 zaudējumiem "Wizards" ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

"Bulls" pirmajā puslaikā ieguva 13 punktu pārsvaru, bet trešās ceturtdaļas sākumā panāca "+16". "Wizards" tajā brīdī ar izrāvienu 17:1 panāca neizšķirtu 67:67, bet trešās ceturtdaļas beigās izvirzījās vadībā ar 87:80. Pēdējās ceturtdaļas sākumā "Wizards" uz brīdi bija deviņu pārsvars, bet "buļļi" neļāva pretiniekiem pārsvaru palielināt. Pēdējā minūtē "Bulls" panāca arī neizšķirtu 97:97, bet sešas sekundes pirms pamatlaika beigām uzbrukuma pēdējās sekundēs Kails Kuzma realizēja sarežģītu tālmetienu, kas atnesa "burvjiem" uzvaru.

Kuzma ar 21 gūto punktu bija rezultatīvākais "Wizards" rindās, 18 punktus guva Entonijs Džils, bet 17 punkti Montem Morisam. "Bulls" sastāvā 38 punktus guva Zaks Lavīns, bet Nikola Vučevičs izcēlās ar 15 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!