Latvijas hokejists Roberts Bukarts otrdien Čehijas ekstralīgas spēlē izbraukumā izcēlās ar gūtiem vārtiem Vītkovices "Ridera" zaudējumā pēcspēles metienos Māra Bičevska pārstāvētajai "Mlada Boleslav".

Bukarta pārstāvētā "Ridera" izbraukumā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās "Mlada Boleslav". Bukarts izcēlās ar precīzu metienu spēles 38.minūtē, panākot 1:1. Viņš izpildīja arī divus pēcspēles metienus, kuri šoreiz nebija precīzi.

Bukarts, kurš šosezon sakrājis jau 35 rezultativitātes punktus (18+17), uz ledus pavadīja 20 minūtes un desmit sekundes, no tām divas minūtes un 58 sekundes spēlējot vairākumā. Viņš divreiz meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā un noslēdza maču ar +/- rādītāju +1.

Mača liktenis izšķīrās tikai astotajā metienu sērijā, kad uzvaras "bullīti" iemeta Roberts Lantoši, mājiniekiem pēcspēles metienos uzvarot ar 2:1.

Bičevskis no 17 minūtēm un 52 sekundēm laukumā divas minūtes un 12 sekundes aizvadīja mazākumā. Viņš divreiz bloķēja pretinieku metienus, uzvarēja deviņos no 19 iemetieniem un maču beidza ar +/- rādītāju -1.

Aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" mājās ar 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) atzina "Olomouc" pārākumu.

Čukste 16 minūtēs un 44 sekundēs laukumā reizi bloķēja pretinieka metienu un spēli beidza ar +/- rādītāju -1.

Savukārt Česke Budejovices "Motor" ar Mārtiņu Dzierkalu un Kristoferu Binduli ierindā izbraukumā cieta sagrāvi pret Prāgas "Sparta" - 0:5 (0:0, 0:4, 0:1).

Dzierkals laukumā bija 15 minūtes un 16 sekundes, no kurām minūti un 44 sekundes spēlēja vairākumā, divreiz metot pa pretinieku vārtiem un bloķējot vienu metienu.

Bindulis uz ledus pavadītajās 16 minūtēs un 19 sekundēs 61 sekundi spēlēja mazākumā, kā arī pirmajā trešdaļā nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja vienu metienu, izpildīja vienu spēka paņēmienu un noslēdza maču ar +/- rādītāju -2.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!