Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra šoreiz veica atkāpi no saviem principiem neslavēt spēlētāju par individuālo sniegumu un uzteica Anetes Šteinbergas dominējošo sniegumu mačā pret Zviedrijas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolistes pēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra J apakšgrupas spēlē izbraukumā ar rezultātu 71:65 pārspēja Zviedriju. Šteinberga ar 37 punktiem bija rezultatīvākā Latvijas izlases rindās, sasniedzot rezultativitātes rekordu Latvijas sieviešu izlasē.

"Spēles gaitā bija gan labas, gan ne tik labas epizodes, bet svarīgi, ka uzvarējām un apstiprinājām – komandai ir raksturs. Atradām, kas strādā vislabāk, no soliņa nākošās spēlētājas vēlreiz pierādīja, ka var dot savu artavu un palīdzēt lauzt neveiksmīgi ritošas spēles gaitu," par maču teica Vētra.

"Reti slavēju kādu spēlētāju par individuālo sniegumu, jo basketbols ir komandas spēles. Bet šodien būs izņēmums – Anetes statistika runā pati par sevi. Viņa bez liekas ārišķības ar mērķtiecīgo, sportiski agresīvo un precīzo darbību laukumā pierādīja, ka ir spožāka zvaigzne par Zviedrijas izlases līderi Amandu Zaī, kura, jāatzīst, pirmajā puslaikā sagādāja lielas problēmas mūsu aizsardzībai. Paldies spēles rīkotājiem par lielisko organizāciju un gaisotni arēnā. Prieks, ka bijām cienīgi dalībnieki šajos basketbola svētkos."

Latvijas izlase jau ir kvalificējusies Eiropas čempionātam un no turnīra tabulas viedokļa šim mačam nozīmes nebija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!