Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Nedēļas nogalē Jūtā risināsies gadskārtējā NBA Visu Zvaigžņu spēle, kurā Latvijas līdzjutēji labprāt būtu redzējuši spēlējam arī Kristapu Porziņģi. Cik pamatotas ir šādas gaidas un kur latvietis, kurš pirms sezonas ikgadējā medija ESPN rangā tika novērtēts tikai kā 86. labākais šās līgas spēlētājs, objektīvi atrodas NBA hierarhijā – par to podkāstā "Bufete" sprieda sporta apskatnieki Ingmārs Jurisons, Jānis Janševics un Reinis Lācis.

Vašingtonas "Wizards" centrs patlaban aizvada savas profesionālās karjeras labāko sezonu – ne tikai statistiski (personiskie rekordi vidēji punktos, piespēlēs un pārtvertajās bumbās), bet arī saturiski. Kamēr līdzīga ampluā spēlētājs ar teju identiskiem rādītājiem, soms Lauri Markanens, iekļauts Zvaigžņu spēles starta pieciniekā, liepājnieks nebija pat pirmajās rezervistu rindās...

Vai varam uzskatīt, ka Kristaps saņēmis "kurvīti"? Cik nozīmīgs viņam šajā brīdī būtu "All Star" statuss, un cik – objektīvs? Kāpēc Zemgu Girgensonu latvieši pirms astoņiem gadiem padarīja par NHL Zvaigžņu spēles balsojuma uzvarētāju, apsteidzot arī Sidniju Krosbiju un Aleksandru Ovečkinu, bet Porziņģim balsu tiek daudzkārt mazāk? Varbūt vienkārši jāgaida, kad šā NBA slavenību mača rīkošanu uzticēs Vašingtonai? Par šiem un vēl citiem faktoriem un aspektiem, kas saistās ar Kristapa Porziņģa oficiālu "atzīšanu" līgas elitē – jaunās sezonas pirmajā "Bufete" epizodē, ko audio versijā iespējams klausīties arī "Spotify" un "Apple Podcasts" platformās.


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Ingmārs Jurisons un Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!