Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kvalifikācijas turnīra otrā posma mačā izbraukumā ar rezultātu 83:74 pārspēja Turciju.

Latvijas basketbolisti I apakšgrupas kopvērtējumā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir pirmajā vietā, bet turki piedzīvoja sesto zaudējumu.

Latvijas izlasē 14 punktus guva Artūrs Žagars, kurš lielāko daļu otrā puslaika laukuma nedevās savainojuma dēļ. 11 punktus guva Toms Leimanis, bet pa 10 punktiem sameta Dairis Bertāns un Atrūs Strautiņš.

Turcijas izlasē 17 punktus guva Onuralps Bitims, bet pa 15 punktiem sameta Jigits Arslans un Sadiks Emirs Kabača.

Spēli turki iesāka nedaudz veiksmīgāk, izvirzoties vadībā ar 15:10, bet pēc Žagara iesaistīšanās spēlē cīņas gaita izlīdzinājās. Viņš realizēja trīs tālmetienus, un Latvijas basketbolisti atspēlējās, pirmo puslaiku noslēdzot esot vadībā ar 26:23. Otrajā puslaikā ritēja līdzīga cīņa, un turki uz brīdi atguva vadību, bet latvieši līdz puslaika pārtraukumam atjaunoja trīs punktu pārsvaru – 49:46.

Trešajā ceturtdaļā Latvija turpināja savus veiksmīgos uzbrukumus, kamēr turki nedaudz "iebuksēja". Latvija izvirzījās vadībā ar 70:53, bet ceturtajā ceturtdaļā uz brīdi bija arī 21 punkta pārsvars. Turki gan pamanījās atspēlēties pamatlaika izskaņā, pietuvojoties līdz sešu punktu deficītam (77:71), taču galotnē Bertāns un Aigars Šķēle guva svarīgus punktus, kas ļāva nosargāt pārsvaru.

Pirmdien Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikāciju "Arēnā Rīga" noslēgs ar maču pret Grieķijas izlasi.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no mača Bursā, un tajā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!