Foto: FIBA
Izraēlas vīriešu basketbola valstsvienība piektdien Telavivā cieta zaudējumu 2023.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas cīņā, pagarinājumā piekāpjoties Somijai, bet Igaunijas izlase Tallinā beidzamajās spēles sekundēs pieveica Slovēniju.

Izraēla mājās cieta zaudējumu ar 95:97 (28:13, 18:22, 24:25, 13:23, 12:14) piekāpās Somijai, kas jau nodrošinājusi vietu finālturnīrā.

Savukārt Izraēla jau zaudējusi cerības uz dalību finālturnīrā.

Pēc 83:82 Izraēlas labā pamatlaika beigās Netanels Artzi izpelnījās nesportisku piezīmi, un Mikaels Jantunens no diviem soda metieniem realizēja pirmo, panākot pagarinājumu, kurā pārāki bija somi.

Mājiniekiem Bars Timors sakrāja 27 punktus un sešas rezultatīvas piespēles, bet 16 punktus guva Tomers Ginats.

Somiem 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Sasu Salina kontā, 17 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Alekss Mērfijs, bet pa 15 punktiem guva Mikaels Jantunens, kuram tika arī septiņas atlēkušās bumbas, un Ilari Sepele.

Otrā grupas spēlē Igaunija Tallinā ar 79:78 (24:16, 13:24, 18:19, 24:19) uzvarēja Slovēniju.

Līdzīgā cīņā, kurā neviena komanda neieguva lielāku pārsvaru par astoņiem punktiem, pēdējo 11 sekunžu laikā abas komandas kopā guva desmit punktus, igauņiem šo laika posmu uzvarot ar 6:4.

Izšķirīgo metienu divas sekundes pirms beigu sirēnas izpildīja Kristians Kullamee, trāpot tālmetienu.

Uzvarētāju labā Hugo Toms sakrāja 15 punktus, 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas Kasparam Treieram, 12 punktus guva uzvaras metiena autors Kullamee un 11 punktus - Miks Jurkatamms.

Viesiem 18 punktus guva Gregors Glass, 13 punktus, sešas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Žiga Samars, bet pa 11 punktiem guva Blažs Mahkovics, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, un Aleksejs Nikoličs, kurš sakrāja sešas rezultatīvas piespēles.

J grupā vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi Somija, kam ir deviņi panākumi 11 cīņās, Vācija ar astoņām uzvarām desmit spēlēs un Slovēnija ar septiņām uzvarām 11 spēlēs.

Cerības iekļūt pasaules spēcīgāko vienību pulkā uz nākamo reizi jāatliek Zviedrijai (5-5), Izraēlai un Igaunijai (abām - 3-8).

Vēl piektdien šajā grupā Vācija tiekas ar Zviedriju.

PK finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Vietas finālturnīrā nodrošinātas divām no trim mājiniecēm Japānai un Filipīnām, vēl no Āzijas zonas ceļazīmes ir Jaunzēlandei, Libānai, Austrālijai, Ķīnai un Jordānijai, Āfrikas zonā kvalificējusies Kotdivuāra, Amerikas zonā - Kanāda un ASV, bet Eiropas zonā - Somija, Vācija, Latvija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva, Francija un Grieķija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!