Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien Berlīnē ULEB Eirolīgas mačā guva sešus punktus un palīdzēja Kauņas "Žalgiris" vienībai izcīnīt panākumu.

Kauņas basketbolisti viesos ar rezultātu 66:63 (15:14, 18:13, 11:18, 20:18) pārspēja Berlīnes "Alba".

Šmits laukumā bija 21 minūti un 33 sekundes, kuru laikā grozā meta divus no pieciem divu punktu metieniem un divus no trijiem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu piezīmi, izprovocēja trīs pretinieku sodus un sakrāja efektivitātes koeficientu septiņi.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Izajs Teilors, bet vēl desmit punktus pievienoja Edgars Ulanovs, kurš arī izprovocēja septiņas pretinieku piezīmes.

Berlīnes vienībā ar desmit punktiem izcēlās Maodo Lo, Džeilīns Smits un Lūks Sikma, kurš maču noslēdza arī ar desmit bumbām zem groziem.

"'Žalgiris" ar 14 uzvarām 27 mačos turnīra tabulā atrodas astotajā vietā, kamēr Berlīnes komanda ar bilanci 7-20 ierindojas pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!