Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 13 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" piedzīvojot zaudējumu.

Seviljas basketbolisti mājās ar rezultātu 66:79 (20:25, 10:15, 20:18, 16:21) atzina Malagas "Unicaja" pārākumu.

Bertāns laukumā pavadīja 30 minūtes un 32 sekundes, realizējot trīs no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem, bet netrāpot visus trīs divpunktu metienus. Viņa kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, otrs labākais +/- rādītājs komandā (-1) un astoņi efektivitātes koeficienta punkti.

Pasečņiks 12 minūtēs un septiņās sekundēs grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem, izcīnīja trīs bumbas zem groziem, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie negatīva +/- rādītāja (-9).

Seviljas komandā 22 punktus guva Žans Montero, bet pretiniekiem ar 23 punktiem atzīmējās Dario Brisvela.

Savukārt Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar savā laukumā ar rezultātu 100:78 (24:17, 27:10, 27:25, 22:26) pārspēja Bilbao "Surne".

Latvijas basketbolists laukumā bija 26 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā grozā meta vienu divu punktu metienu un atzīmējās statistikā ar atlēkušo bumbu, pārtvertu piespēli, trīs piezīmēm, diviem izprovocētiem sodiem un sakrāja +/- rādītāju +26 un efektivitātes koeficientu divi.

Sestdien Mārcis Šteinbergs ar rezultatīvām darbībām neatzīmējās, viņa pārstāvētajai Manrezas "Baxi" viesos ar 86:79 pārspējot "Girona" komandu.

"Baskonia" ar 20 uzvarām 24 mačos turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet pārējās trīs latviešu pārstāvētās komandas ir turnīra tabulas lejasdaļā. "Baxi" ar sešām uzvarām un 17 neveiksmēm atrodas 16.vietā, "Real Betis" ar bilanci 5-19 ir vienu pozīciju zemāk, kamēr "Fuenlabrada", kuras rindās savainojuma dēļ sezonu noslēdzis Rodijs Mačoha, ar 3-20 ierindojas pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!