Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 29. martā, laukumā nedevās Dāvis Bertāns, bet Dalasas "Mavericks" ar 108:116 (37:28, 25:29, 29:32, 17:27) piekāpās Filadelfijas "76ers".

"Mavericks" šis bija piektais zaudējums pēdējās sešās spēlēs, kas Dalasas komandai sarežģī iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. NBA Rietumu konferencē šobrīd "Mavericks" 11. vietu, no desmitās vietas, kas garantē dalību "play in" spēlēs, atpaliekot par vienu uzvaru. Regulārajā sezonā "Mavericks" vēl jāaizvada piecas cīņas.

Trešdienas spēlē "Mavericks" treneri izmantoja desmit vīrus, bet Bertāns netika laukumā. Latvijas basketbolists trešo reizi pēdējās četrās cīņās palika uz rezervistu soliņa.

"Mavericks" rindās tuvu "triple double" bija Luka Dončičs, kurš guva 24 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. Vēl 23 punktus guva Kairijs Īrvings, 21 punkts Timam Hātrdevejam, bet neviens cits no "Mavericks" basketbolistiem nesasniedza desmit gūto punktu robežu. "76ers" rindās seši basketbolisti pārsniedza desmit gūto punktu robežu, bet rezultatīvākie ar attiecīgi 25 un 22 punktiem bija Džoels Embīds un Tairīzs Maksijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!