Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Demarkuss Kazinss tuvākajās dienās pievienosies Puertoriko čempionāta komandai "Guaynabo Mets", vēsta ESPN.

Kazinss savas karjeras laikā četras reizes izraudzīts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet 32 gadus vecais centrs šajā sezonā bijis bez kluba. Caur Puertoriko līgu, kurā spēlē vairāki bijušie NBA veterāni, viņš cer izlauzt ceļu atpakaļ uz basketbola Meku.

Sezonas ievadā Puertoriko līgā, kurā turnīrs ilgst no pavasara līdz vasaras beigām, spēlēja arī Jānis Timma, taču viņa un Umakao "Grises" komandas ceļi šķīrās jau pēc četriem aizvadītiem mačiem.

Amerikānis, pārstāvot Sakramento "Kings" un Ņūorleānas "Pelicans" klubus, no 2015. gada četras reizes pēc kārtas nonāca "All-Star" spēles dalībnieku pulkā, taču karjeras lejupslīdi viņš piedzīvoja pēc ceļgala traumām. Iepriekšējos gados viņš komandas mainīja vairākkārt.

NBA laukumos Kazinss vidēji mačā guvis 19,6 punktus un izcīnījis 10,2 atlēkušās bumbas, savulaik "Kings" rindās demonstrējot dominējošu sniegumu. Vēl 2016./17. gada sezonā viņš katrā no spēlēm caurmērā atzīmējās ar 27,8 punktiem un 10,6 bumbām zem groziem.

Kaut arī esot bez kluba, Kazinss šosezon sevi uzturējis formā, turklāt ziemā viņam bija pārbaudes pie Losandželosas "Lakers", taču pie līguma basketbolists netika. Kopā ar ASV izlasi centrs triumfēja 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet divus gadus pirms tam - arī Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!