Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2022./2023. gada sezona vērtīgāko spēlētāju atzīts Filadelfijas "76ers" centra spēlētājs Džoels Embīds, kurš iepriekšējās divas sezonas palika balsojuma otrajā vietā.

Embīds balsojumā saņēma 73 no 100 pirmās vietas balsīm, iepriekšējo divu sezonu vērtīgākais spēlētājs Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets") tika pie 15 pirmās vietas balsīm, bet Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks") – pie 12 pirmās vietas balsīm.

Šajā sezonā Embīds vidēji 66 spēlēs izcēlās ar 33,1 punktu, 10,2 atlēkušajām bumbām, 4,2 rezultatīvām piespēlēm un 1,7 bloķētiem metieniem. Viņš no spēlēs realizēja 54,8% metienu.

"Šī balva man nāca ilgi, bija jāiegulda smags darbs. Esmu izgājis cauri daudz kam, ne tikai basketbolam. Sajūtas ir labas. Es nezinu, ko teikt. Tas ir lieliski," raidījumā "Inside the NBA" sacīja Embīds.

Līdz ar to trešo sezonu pēc kārtas par NBA vērtīgāko spēlētāju atzīts centra pozīcijas spēlētājs. Tāpat piekto sezonu pēc kārtas balvu saņem spēlētājs, kurš nav dzimis ASV.

Šajā sezonā "76ers" izcīnīja 54 uzvaras un Austrumu konferencē ierindojās trešajā vietā, bet tagad Filadelfijas komanda izslēgšanas spēlēs otrajā kārtā spēkojas ar Bostonas "Celtics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!