Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē Denveras "Nuggets", pateicoties Nikolas Jokiča lieliskajam sniegumam, ar rezultātu 104:93 savā laukumā pārspēja Maiami "Heat".

"Nuggets" komandai spēlēšana finālsērijā bija jāgaida 47 gadus, un pirmajā mačā Jokičs nelika vilties. Viņš šajā mačā izcēlās ar 27 punktiem, 14 piespēlēm un 10 atlēkušām bumbām. 26 punktus guva Džamals Marejs, 16 punkti Āronam Gordonam, bet Maikla Portera kontā 14 punkti.

"Heat" rindās Bems Adebajo izcēlās ar 26 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, Geibs Vinsents guva 19 punktus, Heivūds Haismits sameta 18 punktus, bet komandas līderis Džimijs Batlers guva 13 punktus.

Ar detalizētu "Nuggets" un "Heat" spēles statistiku var iepazīties šeit.

"Nuggets" šajā spēlē vadībā nebija tikai 34 sekundes, bet Denveras komandas lielākais pārsvars spēles laikā bija 24 punkti.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Heat" bija iedzinējos ar 63:84, bet tad tā veica 11:0 izrāvienu, atjaunojot intrigu spēlē. Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaikā beigām Haismits ar tālmetienu deficītu samazināja līdz deviņiem punktiem (87:96), tomēr tuvām Maiami komanda netika.

NBA finālsērijas otrā spēle arī risināsies Denverā, un pēc Latvijas laikā tā notiks naktī uz pirmdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!