Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien guva divus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas sezonas pirmajā spēlē, kopā ar Stambulas "Fenerbahce" svinot pārliecinošu uzvaru, bet Aleksa Gulbe ar 12 punktiem savā laukumā palīdzēja uzvaru svinēt Saragosas "Casademont".

Iepriekšējās sezonas čempione "Fenerbahce" mājās ar rezultātu 96:66 (25:19, 28:14, 21:18, 22:15) pārspēja "Valencia" vienību.

Laksa trešdien spēlēja 17 minūtes un piecas sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un netrāpot abus tālmetienus. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu un tika pie pozitīva +/- rādītāja (+8).

Uzvarētājām Nafesa Koljē guva 17 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, 16+6 šajās ailēs un arī sešas rezultatīvas piespēles iekrāja Keila Makbraida, bet 15 punktus guva Sevgi Udzuna. Pretiniecēm 14 punktus guva Nadja Fingela.

Citā A apakšgrupas mačā Gulbes pārstāvētā Saragosas "Casademont" mājās ar 85:57 (29:17, 17:11, 17:17, 22:12) pārspēja Rumānijas vienības "ACS Sepsi-SIC" basketbolistes, kuras pagājušajā nedēļā pamatturnīrā liedza iekļūt "TTT Rīga" klubam.

Gulbe 16 minūtēs un 58 sekundēs laukumā realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem, abus tālmetienus un četrus no septiņiem soda metieniem. Viņa arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, kā arī maču beidza ar +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 14 punktiem bija Tanaja Atkinsone, bet punktus guva visas 11 spēlei pieteiktās basketbolistes.

Viešņām ar 17 punktiem izcēlās Ellena Nīstrema un ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām - piecas personiskās piezīmes nopelnījusī Betija Mununga.

Piektdien FIBA Superkausā Laksa guva 18 punktus, bet Vilērbānā notikušajā spēlē "Fenerbahce" ar rezultātu 109:52 pārspēja vietējo Lionas ASVEL komandu.

Eirolīgā startē 16 komandas, kas sadalītas A un B apakšgrupā pa astoņām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!