Fоtо: Kadrs no video

Latvietis Dāvis Bertāns un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Oklahomasitijas "Thunder" pārskatījuši spēlētāja līgumu, no tā izslēdzot punktu par 75% spēļu aizvadīšanu, lai nākamsezon iegūtu maksimālo kontrakta summu.

Iepriekšējā kontrakta versija paredzēja, ka savā līguma pēdējā gadā, kas būs nākamsezon, Bertāns saņems 16 miljonus ASV dolāru, ja šosezon aizvadīs vismaz 75% no savas komandas spēlēm. Ja tas nenotiks, tad par nākamo sezonu viņam pienāksies vien pieci miljoni.

Kā ceturtdien ziņo NBA apskatnieks Maiks Skoto, Bertāns un "Thunder" vienojušies par šī punkta izņemšanu no līguma un atteikšanos no 16 miljoniem, taču par nākamo sezonu latvietim pienāksies tikai 5,25 miljoni dolāru.

Bertāns šosezon spēlējis ārkārtīgi maz - uzbrucējs piedalījies tikai piecās no komandas 17 spēlēm. Tas mudinājis domāt, ka tieši šī līguma punkts bijis viens no iemesliem, kāpēc "Thunder" izvēlējies latvieti laukumā nelaist - lai nākamsezon viņa atalgojums būtu mazāks. Tāpat izskanējušas runas, ka Bertāns varētu tikt aizmainīts no vienības.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !