Foto: Palencia Baloncesto

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar septiņiem punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Palencia" no neveiksmes.

"Palencia" izbraukumā ar rezultātu 73:100 (13:22, 23:24, 19:32, 18:22) piekāpās "Gran Canaria" basketbolistiem, piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

Pasečņiks laukumā bija 19 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā grozā meta trīs no sešiem divu punktu metieniem un vienu no pieciem divu punktu metieniem. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu piezīmi, izprovocēja piecus pretinieku sodus un sakrāja +/- rādītāju -13, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu desmit.

Latvieša pārstāvētājā komandā rezultatīvākais ar 12 gūtajiem punktiem bija Matjē Kamba, kamēr mājinieku panākumu sekmēja Silvēns Landesbergs, kurš izcēlās ar 25 punktiem.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Mursijas UCAM ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ir piektā, Manrezas "Baxi" ar Mārci Šreinbergu sastāvā ar sešiem panākumiem ieņem desmito vietu, bet "Palencia" ar bilanci 1-11 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!