Foto: FIBA

Latviešu basketbolists Artūrs Kurucs esot nopietnās sarunās ar Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Mursijas UCAM, ko pārstāv viņa brālis Rodions, vēsta portāls "Encestando.es".

Nupat 23 gadus vecais Kurucs atstāja Patras "Promitheas" komandas rindas un kļuva par brīvo aģentu. Šosezon viņš četrās Grieķijas čempionāta spēlēs vidēji mačā ir guva 6,75 punktus, kā arī sakrāja 1,5 atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

Četrās FIBA Čempionu līgas spēlēs Kurucs vidēji mačā ir guva 8,75 punktus, kā arī sakrāja 1,75 atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli.

UCAM šobrīd Spānijas čempionātā ar astoņām uzvarām 12 spēlēs atrodas augstajā ceturtajā vietā.

Pirms tam Kurucs kopš 2015. gada pārstāvēja Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia", kuras rindās aizvadīja 161 oficiālu spēli, kluba galvenajā komandā laukumā dodoties 91 ACB spēlē un 70 Eirolīgas spēlēs. Kopā ar "Baskonia" Kurucs 2020. gadā uzvarēja Spānijas čempionātā.

2019./2020. gada sezonā Kurucs atradās īrē "VEF Rīga" komandā, taču Covid-19 epidēmijas dēļ Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas turnīrs palika nepabeigts, basketbolistam pievienojoties "Baskonia".

Vitorijas kluba rindās latviešu aizsargs ACB spēlēs vidēji mačā guva 4,4 punktus, kā arī sakrāja 1,4 rezultatīvas piespēles, 0,9 atlēkušās bumbas un 0,5 pārtvertas piespēles.

Latvijas izlasē basketbolists debitēja 2020. gadā, šogad palīdzot valstsvienībai izcīnīt piekto vietu Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!