Foto: FIBA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) publiskoju 2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīra logo, informē Latvijas Basketbola savienība.

Kā zināms, Latvija ir viena no "Eurobasket 2025" rīkotājām un Rīga uzņems turnīra izšķirošās spēles. Vēl finālturnīra spēles risināsies Kiprā, Polijā un Somijā.

Katra no četrām uzņemošajām pilsētām – Limasola, Katovice, Tampere un Rīga - vizuālajā identitātē ir pārstāvēta ar īpašām krāsu kombinācijām, savukārt pašu logotipu veido moderni grafiskie elementi, ietverot čempionu kausu, turnīra norises gadu, daļu basketbola laukuma, bumbas nospiedumu.

"Eiropas basketbola galveno notikumu vienmēr gaidām ar lielām cerībām. Oficiālā logotipa atklāšana ir svarīgs brīdis, lai kāpinātu līdzjutēju interesi," uzsver FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novāks. "Esam gandarīti par logotipu, kas radīts sadarbībā ar četriem finālturnīra rīkotājiem. Tikai strādājot kopā varam nodrošināt, ka "EuroBasket 2025" kļūs par vēl vienu iespaidīgu basketbola notikumu."

No 21. līdz 26. februārim paredzēts pirmais no trijiem FIBA "EuroBasket 2025" kvalifikācijas spēļu logiem, kuros noskaidros visas 24 valstu komandas, kas piedalīsies finālturnīrā.

Četru rīkotājvalstu komandām garantētas tiesības spēlēt finālturnīrā, tomēr tās ielozētas kvalifikācijas turnīra grupās un aizvadīs pa sešām spēlēm, necīnoties par ceļazīmēm. Latvijas valstsvienība pirmās spēles aizvadīs 22. februārī Saragosā ar Spānijas izlasi un 25. februārī Rīgā ar Slovākiju.

"EuroBasket 2025" norisināsies no 2025. gada 27. augusta līdz 14. septembrim un būs ceturtais finālturnīrs pēc kārtas, kas notiks četrās valstīs.

Eiropas vīriešu čempionāti basketbolā notiek kopš 1935. gada. Pašreizējā čempione ir Spānijas izlase, kas ceturto reizi prestižo trofeju izcīnīja 2022. gadā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!