Foto: Liepājas basketbols

"Liepāja" ceturtdien savā laukumā svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē ar Igaunijas vienību "Parnu Sadam".

Liepājnieki uzvarēja ar 75:65 (20:17, 16:15, 17:7, 22:26), viesiem vadībā esot vien pirmajā ceturtdaļā.

Mājiniekiem Kristaps Ķilps sakrāja 19 punktus, piecas atlēkušās bumbas, sešas kļūdas un septiņas izprovocētas piezīmes. 14 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Roberts Freimanis, bet 12 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Emīls Krūmiņš.

Viesiem 14 punktus guva Aizeja Hārts, bet 13 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Ivo van Tamms.

Liepājas komanda ar septiņām uzvarām un sešām neveiksmēm turnīra tabulā ieņem devīto vietu, bet "Parnu Sadam" ar bilanci 5-7 ierindojas 11.vietā 16 komandu konkurencē.

Liepājnieki pēc trīs neveiksmju sērijas pēdējā aizvadītajā spēlē ar 88:65 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Pērnavas komanda bija piedzīvojusi trīs neveiksmes pēc kārtas, pēdējā spēlē ar 77:80 piekāpjoties "Ventspilij".

Mājinieku rindās Kristaps Ķilps līdz šim bija izcēlies ar vidēji mačā gūtiem 16,6 punktiem un sakrātām piecām rezultatīvām piespēlēm, bet Emīls Krūmiņš un Klāvs Dubults bija sakrājuši attiecīgi 12,6 un 12,2 punktus. "Parnu Sadam" rezultatīvākais bija bijis Izajs Hārts, kurš caurmērā mačā bija guvis 14,1 punktu un ticis pie 5,4 rezultatīvām piespēlēm.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!