Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Sporta pasaulē Ukrainas basketbola klubs Slobožanskas "Prometey" vēl ir bērns, kas savā sešus gadus ilgajā mūžā ir piedzīvojis pandēmiju, kas apklusināja gandrīz visu sporta pasauli. Meklējot patvērumu no ložmetējiem, spēlētāji divreiz ir kravājuši koferus un nu jau otro gadu par savām mājām sauc Rīgu. Tikpat strauji soļi ir veikti ne tikai kartē, bet arī basketbolā – no vietējā čempionāta līdz konkurētspējīgiem ULEB Eirolīgas kandidātiem. Lai gan plāni komandai ir lieli un pateicībā par rūpēm tā noliec galvas latviešu priekšā, lielākajai daļai sirdī miera nav, jo daudziem ģimene un draugi vēl aizvien ir kara nomocītajā Ukrainā.

Viens no kluba treneriem Serhejs Alforovs, kurš "Prometey" darbojas kopš tā pirmās dienas, uzsver, ka, par spīti kluba niecīgajai, taču skaudrajai vēsturei un lēkšanai no vienas līgas uz otru – labāku, komandai ir izdevies parādīt konkurētspējīgu sniegumu visos līmeņos, kuros tā ir startējusi: "Ja paskatās uz mūsu kluba vēsturi, pēdējo divu trīs gadu laikā mēs esam nogājuši septiņas jūdzes. Katru gadu mēs augam. Sākām ar vietējiem čempionātiem, nākamajā gadā jau FIBA Eiropas kauss, vēl nākamajā Čempionu līga. Un nu jau Eirokauss gandrīz Eirolīgas līmenī. Turklāt katru gadu mums ir labi rezultāti. Mūsu prezidents arī teica, ka tas ir normāli, ja komanda piedalās jaunā turnīrā un parāda labus rezultātus, bet mums tas viss ir noticis pavisam īsā laikā. Tā ir lieliska pieredze – spēlēt pret tādiem klubiem kā Venēcijas "Umana Reyer" vai Badalonas "Joventut", kuriem ir gandrīz simt gadus ilga vēsture, kamēr mēs vēl esam pavisam jauns klubs, kas šajā grūtajā laikā vienkārši cenšas paveikt labāko un pierādīt, ka varam sacensties arī ar tik pieredzējušiem klubiem."

Ambīcijas lielas, cīņas spars nemainīgs


Ikdienu Ukrainas klubs pavada "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur aizvada treniņus, bet spēļu dienās komanda pulcējas "Arēnā Rīga". "Šodien daži no mūsu puišiem ir apslimuši, tāpēc izlaiž treniņu, bet parasti pēc brīvajām dienām rīta treniņā mums ir divas grupas – viena darbojas trenažieru zālē un cilā svarus, otra grupa darbojas basketbola laukumā un trenē metienus, uzlabo driblu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!