Foto: Kadrs no video

Aivara Lemberga vēlme izveidot spēcīgu basketbola klubu "Ventspils" neko labu nedeva Latvijas basketbola kopīgā attīstībā, "sportacentrs.com" raidījumā "eXi" viedokli pauda Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters.

Valters sarunā atklāj, ka savulaik ar Lembergu strādājuši pie idejas, apvienot spēkus un izveidot Latvijā vienu spēcīgu, Eirolīgas līmeņa klubu. Tomēr toreizējais Ventspils pilsētas vadītājs lēmis izveidot spēcīgu klubu Kurzemē, un turpmākajos gados Ventspils cīņa pret Rīgas basketbola klubiem kļuva principiāla.


Valters uzskata, ka tā bijusi kļūda, vēlāk izjucis basketbola klubs "Brocēni", bet "Ventspils" pēdējos gados spēka ziņā ir mazinājusi apgriezienus.

Sarunā Valters arī atminējās "ASK/Brocēni/LMT" uzvaru viesos pār "Real Madrid", kas uzskatāma par vienu no izcilākajiem panākumiem Latvijas klubu basketbola vēsturē. Tāpat Valters nosauca trīs sev simpātiskākās komandas, kurām bijis treneris.


Savukārt citā epizodē Valters atminējās savas "Valtera basketbola skolas" spožākos talantus – Armandu Šķēli, Raiti Grafu, Kristapu Valteru, Kristapu Janičenoku, Andri Biedriņu un Kasparu Kambalu. Tāpat Valters atcerējās sadarbību ar uzņēmēju Gunti Indriksonu, kas savulaik palīdzēja izveidot BK "Skonto", kas gan ilgi nepastāvēja.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!