Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Šarlotas "Hornets" ģenerālmenedžeris Mičs Kupčaks atkāpsies no amata un turpmāk darbosies par organizācijas padomnieku, vēsta ESPN.

"Hornets" komandai aizvadītajā nedēļā pievienojās latvietis Dāvis Bertāns, kuram šī ir piektā komanda NBA karjerā. Kupčaks maiņu darījumu termiņa beigās savas komandas sastāvu papildināja ar pieciem jauniem spēlētājiem un trīs drafta izvēlēm.

Paredzams, ka jaunie kluba īpašnieki Riks Šnals un Geibs Plotkins nākamo ģenerālmenedžeri apstiprinās līdz regulārās sezonas beigām, un šajā laikā Kupčaks turpinās darbu šajā amatā.

Kupčaks savā karjerā trīs reizes par NBA čempionu kļuva kā spēlētājs, bet septiņas reizes kā ģenerālmenedžeris. "Hornets" klubā viņš strādāja kopš 2018. gada aprīļa.

Jau esot iezīmējušies vairāki kandidāti uz šo amatu, un viņu starpā ir Filadelfijas "76ers" ģenerālmenedžeris Eltons Brends, Treidžens Lengdons no Ņūorleānas "Pelicans", Klīvlendas "Cavaliers" amatpersona Maiks Gensijs un Trents Redens no Losandželosas "Clippers". Tiek pieminētas arī citas kandidatūras.

Šnals un Plotkins sākuši ieviest ievērojamas izmaiņas "Hornets" klubā kopš augustā no Maikla Džordana par trīs miljardiem ASV dolāru iegādājās komandas kontrolpaketi.

"Hornets" vienību šajā sezona pamatīgu ietekmējušas traumas, un tā ar 11 uzvarām 52 spēlēs ierindojas 13. vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!