Foto: FIBA

Lai arī Latvijas basketbola izlasei būs pietiekami daudz spēles nianšu, kuras vajadzēs uzlabot, tomēr šis bija lielisks veids, kā sākt komandas jauno posmu, pēc uzvaras pār Spānijas valstsvienību teica galvenais treneris Luka Banki.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti ceturtdien Saragosā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 79:75 pārspēja Spānijas valstsvienību, gūstot otro uzvaru pēc kārtas pār spāņiem.

"Šis bija lielisks veids, kā sākt jauno posmu. Spānija radīja īpašu atmosfēru, un tā ir viena no spēcīgākajām izlasēm visā Eiropā. Tā padarīja šo vakaru īpašu. Esam priecīgi par uzvaru, bet, analizējot aizvadītās 40 minūtes, mums ir daudz ko nožēlot," pēcspēles preses konferencē teica Banki. "Mums jākontrolē sava agresivitāte daudz labāk. Tas bija iespaidīgi, kā spāņi ar savu agresivitāti, fizikalitāti un ātrumu provocēja mūsu kļūdas, no kurām nespējām izvairīties. Ar daudz mierīgāku spēli mēs nopelnījām šo uzvaru."

Banki norādīja, ka Latvijas izlasei nākamā spēle svētdien "Arēnā Rīga" pret Slovākiju būs īpaša, jo tribīnes būs pārpildītas. "Prieks doties mājās ar tik prestižu uzvaru," piebilda treneris.

Viņš arī atgādināja, ka Latvijas izlase aizvadīto trīs gadu laikā apliecinājusi, ka spēj adaptēties dažādās situācijās, tāpēc spēles stilu neietekmē tas, kādi spēlētāji ir tās rīcībā. Tieši tāpēc komanda arī ar vairākiem jaunajiem spēlētājiem sastāvā spēja gūt panākumu.

"Mūsu spēle nav strikti saistīta ar tiem spēlētājiem, kuri ir mūsu rīcībā. Mums šovakar bija daudz jaunu seju komandā, bet viņi spēlēja nopietnu basketbolu," slavēja Banki.

Spānijas izlasei šī spēle bija īpaša, jo komandā atgriezās saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš aizvadītajos mēnešos centās atrisināt mentālās veselības problēmas. Viņš bija līdzjutēju favorīts šajā mačā un izpelnījās visskaļākās ovācijas. Rubio spēli noslēdza ar 11 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Mēs esam ļoti priecīgi un lepni, ka mūsu kvalifikācijas turnīrs sākas ar uzvaru pār tik spēcīgu valsti, bet Rikija atgriešanā laukumā šo vakaru padarīja īpašāku. Es paturēšu atmiņā spēlētāju prezentāciju un to, kā skatītāji uz to reaģēja. Mēs esam basketbola fani, tāpēc ir lieliski viņu redzēt atkal laukumā," noslēdza Banki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!