Foto: F64
Trešdien, 6. martā, sākas tirdzniecība uz Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīra kvalifikācijas sacensībām Rīgā, un vēl pirms oficiālās tirdzniecības sākšanas vērojama milzu interese.

Pulksten 13 biļešu tirdzniecība sākās Latvijas basketbola aktīvākajiem faniem jeb "6. spēlētājam", kuri reģistrējušies vietnē "6speletajs.lv". Publiskā tirdzniecībā biļetes parādīsies pulksten 15.


Portāls "Delfi" centās iegādāties biļetes, ieejot biļešu tirdzniecības vietnē "bezrindas.lv" ar speciālo linku. Viegli nopirkt biļetes neizdevās, pircējs novirzīts uz rindu, kurā gaidīšanas laiks bija vismaz 21 minūte. Pēc apmēram 15 gaidīšanas minūtēm virtuālā rinda pavirzījās uz priekšu par četrām minūtēm un bija 17 minūtes. Citiem biļešu pircējiem gaidīšanas laiks pārsniedza pat 40 minūtes.

Tāpat portāls "Delfi" centās iegādāties biļetes, ievadot atslēgas vārdus interneta pārlūkā. Arī šajā gadījumā pircējs tiek ierindots gaidīšanas rindā. Līdzīgi ir ar jebkuru citu pasākumu vietnē "bezrindas.lv" – pircējs tiek ierindots gaidītāju rindā lielās noslodzes dēļ.

Vēlāk ar paziņojumu klajā nāca Latvijas Basketbola savienība (LBS), apstiprinot, ka pēc biļetēm bijis ārkārtīgi liels pieprasījums.

"Tirdzniecības sistēma spēj vienlaikus apkalpot vairākus tūkstošus pieprasījumu, bet šajā gadījumā basketbola draugu aktivitāte bija vēl lielāka (līdz plkst.16:30 nopirkts 20 000 biļešu; no tām 98% uz divām Latvijas valstsvienības spēlēm grupas turnīrā, kā arī pusfinālu un finālspēli), tāpēc tika ieviesta rindas kārtība. Tā kā biļešu apstrādes sistēma darbojās ātrāk nekā biļešu izsūtīšanas sistēmu, biļešu piegāde e-pastā daļai pircēju aizkavējās, tomēr pirkumam vajadzētu būt piegādātam vismaz dažu stundu laikā," akcentē savienība.

"Par konkrētiem gadījumiem/neatrisinātām problēmām lūdzam pirmkārt komunicēt info@bezrindas.lv. (protams, centīsimies palīdzēsim arī, ja rakstīsiet lbs@lbs.lv , bet gala risinājums tik un tā gaidīsim no mūsu uzticamajiem partneriem bezrindas.lv."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!